In Quote: De achterkamertjes van Booking.com

Bovenstaande kop heb ik even van Blendle geleend, want ik vond hem wel passen bij mijn nieuwe verhaal dat in Quote editie mei staat: ‘Booking for Trouble‘.

Booking.com is zonder twijfel een van de grootste techsuccessen uit de Nederlandse historie. Maar uit mijn onderzoek blijkt dat het bedrijf momenteel op verschillende manieren controverse veroorzaakt.

Dankzij afspraken met de Nederlandse overheid heeft Booking.com tussen 2010 en 2018 bijna €1,8 miljard aan belasting uitgespaard. Drie landen eisen nu miljoenen terug vanwege belastingontwijking. Frankrijk, Italië en Turkije claimen in totaal bijna een half miljard euro van Booking, een bedrag dat verder kan oplopen.

En dat is niet alles. In Zweden loopt een rechtszaak over de eisen die Booking stelt aan hotels. In Zwitserland doen mededingingsautoriteiten onderzoek naar machtsmisbruik. In Groot-Brittannië moest Booking begin dit jaar beloven geen consumenten meer te misleiden.

De ondernemingsraad in Duitsland beschuldigt het bedrijf van intimidatie. En de Amsterdamse gemeenteraad is boos omdat Booking, ondanks veel mooie woorden, helemaal niets doet tegen de illegale verhuur van woningen via het platform.

Het nieuwsbericht over belastingontwijking door Booking.com lees je hier

En het hele verhaal via Blendle lees je hier (€0,99)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s