CV

stefan5zwartwitHoi, welkom op mijn site! Mijn naam is Stefan, journalist en schrijver. Ik ben vooral actief in de hoek van de financieel-economische onderzoeksjournalistiek – een verhalenverteller in de wereld van het grote geld.

Ik ben auteur van twee boeken, over Heineken en HEMA. Ik werk als onderzoeksjournalist voor onder andere Follow the Money en De Onderzoeksredactie.

Daarnaast schreef ik de afgelopen jaren onder meer voor: NRC, Trouw, Quote, NOS, Vrij Nederland, HP/De Tijd, Management Scope, Nieuwe Revu, M&A Magazine.

In november 2018 verscheen mijn boek: HEMA. De onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon, bij uitgeverij Prometheus. Meer informatie hier. Het boek stond op de longlist voor de Brusseprijs 2019.

Mijn eerste boek Heineken na Freddy. De strijd van een Nederlands wereldconcern verscheen in april 2016, eveneens bij Prometheus. (Voor recensies, zie onder meer de GroeneNRC en Managementboek).

Heineken na Freddy werd in 2017 genomineerd voor de M.J. Brusseprijs voor beste journalistieke boek van het jaar.

Ik werkte eerder als redacteur voor Quote, Follow the Money en het ANP. Voor meer details vind je hier mijn LinkedIn.

In 2011 won ik De Loep aanmoedigingsprijs met mijn onderzoek naar de ICT-chaos bij de gemeente Amsterdam, gepubliceerd in HP/De Tijd. In 2012 en 2013 zat ik in de jury van De Loep.

Na een bachelor Economie voltooide ik in 2006 de master Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 behaalde ik mijn master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Contact opnemen? Dat kan hier.

Advertentie