CV

stefan5zwartwitSinds de zomer van 2015 werk ik als zelfstandig journalist en schrijver. Het overgrote deel van mijn werk vindt plaats in de financieel-economische onderzoeksjournalistiek. Beter gezegd: ik ben een verhalenverteller in de wereld van het grote geld. En soms in de sportwereld.

Ik werk(te) de afgelopen jaren onder meer voor: Quote, NRC, Trouw, NOS, Follow the Money, De Onderzoeksredactie, Vrij Nederland, HP/De Tijd, Management Scope, Nieuwe Revu, M&A Magazine, e.a. Ik ben ook te benaderen voor commerciële klussen.

In november 2018 verscheen mijn tweede boek: HEMA. De onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon bij uitgeverij Prometheus. Meer informatie hier. Het boek stond op de longlist voor de Brusseprijs 2019.

Mijn eerste boek Heineken na Freddy. De strijd van een Nederlands wereldconcern verscheen in april 2016, eveneens bij Prometheus. (Voor recensies, zie onder meer de GroeneNRC en Managementboek).

Heineken na Freddy werd in 2017 genomineerd voor de M.J. Brusseprijs voor beste journalistieke boek van het jaar.

Ik werkte eerder als redacteur voor Quote, Follow the Money en het ANP. Voor meer details: hier mijn LinkedIn.

In 2011 won ik De Loep aanmoedigingsprijs met mijn onderzoek naar de ICT-chaos bij de gemeente Amsterdam, gepubliceerd in HP/De Tijd. In 2012 en 2013 zat ik in de jury van De Loep.

Na een bachelor Economie voltooide ik in 2006 de master Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 behaalde ik mijn master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Contact opnemen? Dat kan hier.