In NRC: fiscus eist €1 miljard van tabaksgigant British American Tobacco

De Nederlandse Belastingdienst eist 1 miljard euro van tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) wegens vermeende belastingontwijking tussen 2003 en 2016. Ook andere multinationals krijgen sinds het aanscherpen van fiscale regelgeving forse naheffingen opgelegd.

Dat komt naar voren uit dit nieuwe onderzoek dat ik uitvoerde in opdracht van De Onderzoeksredactie, opgericht door Marcel Metze. Een nieuwe, interessante samenwerking, die wellicht een vervolg krijgt.

Het hele verhaal was op vrijdag 20 september te lezen in NRC:

Hier het nieuwsbericht op de voorpagina: Fiscus eist miljard van tabaksgigant

Hier het achtergrondverhaal: Hardere hand fiscus treft tabaksconcern BAT

UPDATE: Het nieuws is uitgebreid opgepikt door andere media. Een 101’tje op Teletekst, verslaggeving in andere kranten en websites en het is zelfs overgenomen door The Guardian – internationale scoop, persoonlijk hoogtepuntje!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s