Het is (bijna) zover: op 23 november verschijnt mijn boek over Hema

Na misschien wel de meest intensieve maand uit mijn journalistieke leven is het gelukt: mijn boek over Hema is af en ligt bij de drukker. Vanaf volgende week vrijdag, 23 november, ligt ie in de winkel.

De plotselinge overname van Hema door Marcel Boekhoorn, half oktober, betekende dat er nogal een eindsprint nodig was. Voor mijzelf, want er moesten nog hoofdstukken worden herschreven, feiten gecheckt, een laatste hoofdstuk geproduceerd. En ook voor mijn meelezers en iedereen die meewerkte op de uitgeverij. Geweldig om te zien dat iedereen zo enthousiast heeft meegeholpen om het hele project op tijd af te krijgen.

Afijn, Hema dus. De overname door de ondernemer Boekhoorn vormt de logische ontknoping voor mijn verhaal. Het betekent dat de jaren waarin Hema in handen was van buitenlandse investeringsmaatschappijen, voorbij zijn. Het maakt de rode draad van mijn verhaal – hoe het Hema in handen van deze financiële partijen precies verging – alleen maar relevanter.

Het betekent ook dat we de titel wat hebben aangepast. In plaats van ‘De uitverkoop van een nationaal icoon’ luidt de ondertitel nu: ‘De onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon’.

Ik kijk uit naar de 23ste!

3 thoughts on “Het is (bijna) zover: op 23 november verschijnt mijn boek over Hema

  1. Dat heb je geweldig gedaan, bijna onwaarschijnlijk goed. Ik ben razend benieuwd, denk/hoop dat je boek een klapper/bestseller word. Hoe dan ook genieten!
    Tot 22!

    Like

Plaats een reactie